Blog
jan 12

Een airco kopen in Best

Een koel huis in Best, Eindhoven, is met warme dagen natuurlijk ideaal, maar om nu in elke kamer een airco te plaatsen is waarschijnlijk geen optie. Bent u het hiermee eens, dan is het te overwegen om een verrijdbare airco aan te schaffen, zodat u deze in meerdere vertrekken kunt inzetten.  Om u te helpen bij het maken van een verantwoorde keuze raden wij u aan om onderstaande informatie over de werking van de airco en over zaken waarop u moet letten bij het kopen van een Airco in Best.

 

Airco, wat is het precies?

Een airco is een apparaat dat simpelweg warme binnenlucht koelt, het gebruikt hiervoor een koelmiddel. Een airco onttrekt vocht aan de lucht en voert dit af via een slang, die of door een open raam of in een opvangbak binnen hangt. Let er wel op dat de opvangbak op tijd geleegd wordt. Ook steeds meer inwoners in Best zorgen hiermee voor verkoeling in huis.

 

Verrijdbare airco

De naam zegt het al, u kunt hem simpel naar een andere ruimte verplaatsen; bij warm weer kunt u hem overdag in de huiskamer plaatsen en ’s avonds meenemen naar uw slaapvertrek. Bij een verrijdbare airco hoeft u slechts over een raam of kleine opening naar buiten te beschikken waaruit u de slang laat hangen, echter een speciale opvangbak is ook aan te schaffen, waar de slang in hangt.

 

Koelvermogen van de airco

Bij elk type airco, dus ook bij de verrijdbare is het van groot belang, dat u op het koelvermogen van het apparaat let, u kunt dit vinden in de productomschrijving van het beoogde apparaat. Ook staat hierin vermeld wat de maximale grootte van de te koelen ruimte mag zijn om optimaal te functioneren.

 

Geluidsniveau van de airco

Elk apparaat maakt geluid, zo ook de verrijdbare airco, deze maakt zelfs meer lawaai dan een vaste airco; bij het kopen van een verrijdbare airco moet u het apparaat door de verkoper laten demonstreren, zodat u zelf de geluidsproductie ervaart, want de airco moet niet uw nachtrust verstoren.

 

Extra functie verrijdbare airco

Naast het voortbrengen van gekoelde lucht kan een verrijdbare airco door een ingebouwde ventilator ook zorgen voor een ongekoelde luchtstroming, hetgeen ook voor een opfrissend gevoel kan zorgen.

 

Verstelbaarheid blaasrichting

Het nadeel van een vaste blaasrichting is het ontstaan van lelijke plekken op de muur, kies daarom voor een airco die beschikt over een verstelbare blaasinrichting; dit betaalt zich zelf terug.

About The Author