Eindhoven

Eindhoven is de 5e stad van Nederland qua inwoners en ligt in Zuid-Oost Brabant. Eindhoven is onder andere bekend van Philips, voetbalclub PSV en de Technische Universiteit Eindhoven.

 

 

Eindhoven speelde een belangrijke rol tijdens de Tweede Wereldoorlog. De stad werd bevrijd door de geallieerde troepen op 18 september 1944. Rond deze dag wordt jaarlijks de Lichtjesroute door Eindhoven georganiseerd om dit feit te herdenken. Eindhoven is natuurlijk vooral bekend vanwege Philips. In één van de parken van de stad staat een standbeeld van ‘meneer’ Frits Philips, de grondlegger van het bedrijf. Maar ook de DAF fabriek zorgde voor veel werkgelegenheid in en rond Eindhoven. Philips staat ook aan de basis van de topsport die in Eindhoven wordt beoefend. Voetbalclub PSV is daarvan het bekendste voorbeeld. Maar ook de zwemsport staat op een hoog niveau in Eindhoven. Het Pieter van den Hoogenband zwembad voldoet als enige in Nederland aan de richtlijnen die het Olympisch Comité stelt aan een wedstrijdbad.

Het Philips Stadion, de thuishaven van voetbalclub PSV, wordt behalve voor de wedstrijden van de club ook gebruikt voor concerten van binnen- en buitenlandse artiesten. Guus Meeuwis, een bekende zanger uit Brabant, geeft jaarlijks meerdere concerten in dit stadion. Eindhoven heeft zijn eigen universiteit, de Technische Universiteit Eindhoven, waar de ontwikkeling van techniek uiteraard hoog in het vaandel staat. Vele hoogstaande technische ontwikkelingen zijn door deze universiteit gerealiseerd. De universiteit heeft mede daarom ook veel studenten van buiten Nederland.

Bedrijven en bezienswaardigheden in Eindhoven

Van Abbe museum

Kinderopvang Eindhoven

Instituut Marketing en klantgerichtheid Kinderopvang

Spuitgieterij Alligator Plastics

Goochelaar Eindhoven